Delikatne drobiowe kotleciki – Moje dzieci są zawsze pierwsze przy stole.

Niezwykle delikatne i soczyste. Po pierwszym przygotowaniu to oryginalne danie zdecydowanie stało się jednym z moich ulubionych!

SKŁADNIKI
  • 300 g piersi z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1 serek topiony śmietankowy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 kromki chleba pszennego
  • 150-180 g bułki tartej
  • 100 ml mleka
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE
1. Namoczyć chleb w mleku. Przemiel cebulę i chleb przez maszynkę do mięsa wraz z mlekiem, w którym była namoczona.

2. Następnie przemiel również piersi z kurczaka i czosnek przez maszynkę do mięsa. Serek rozdrobnij.

3. W wygodnym pojemniku połącz wszystkie składniki, dodaj również sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj.

4. Uformuj kotleciki, a następnie obtocz je w bułce tartej.

5. Podgrzej niewielką ilość oleju na patelni i ostrożnie układaj kotleciki. Smażyć po obu stronach, na złoty kolor.

6. To wszystko, kotleciki gotowe.

Smacznego!

error: Content is protected !!