Babeczki Na Kwaśnej Śmietanie – Idealne na każdą okazję.

Proste i niezwykle szybkie w przygotowaniu babeczki na kwaśnej śmietanie są słodkie, miękkie i pyszne. Do ciasta możesz dodać również rodzynki, suszone morele, orzechy lub owoce.

Obłędnie smakują również z czekoladą wewnątrz. Dobre babeczki z czekoladą wewnątrz. Dla uzyskania niebiańskiego aromatu, wystarczy dodać kawałki mandarynki i czekolady lub dżem z czarnej porzeczki, cytrynę lub skórkę pomarańczową. Opcji jest niezliczona ilość. Znajdź idealną opcję dla siebie i swojej rodziny, a gwarantuję że mile ich zaskoczysz. Do dzieła!

 

SKŁADNIKI
  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 100 g masła
  • 5 łyżek kwaśnej śmietany
  • 2 szklanki mąki
  • 1 saszetka cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • papierowe foremki lub silikonowa forma do pieczenia

 

PRZYGOTOWANIE
1. Z pomocą miksera ubij jajka z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę.

2. Dodaj zmiękczone masło ( możesz zmiękczyć masło, wkładając je na chwilę do kuchenki mikrofalowej).

3. Kontynuując ubijanie, dodaj śmietanę.

 

4. Następnie stopniowo, dodawaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej domowej kwaśnej śmietany. Ilość dodawanej mąki możesz regulować „na oko”.

5. Wypełnij foremki ciastem do 2/3 wysokości. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i piecz babeczki przez 20–25 minut.

6. Sprawdzaj gotowość babeczek wykałaczką lub drewnianym patyczkiem. Jeśli wykałaczka jest sucha – babeczki są gotowe.

Smacznego!

error: Content is protected !!