Rozpływające się w ustach bajgle bezowe. Poznaj genialny przepis.
2 426
Najlepszą bazą do ciasteczek, bajgli lub ciast jest ciasto kruche. Jest niesamowicie delikatne i proste w robieniu. Twoja pociecha ucieszy się jak będzie mogła Ci pomóc. Chętnie udostępnię ten łatwy przepis na bajgle bezowe.
Najtrudniejsze będzie zrobienie kremu. Dodatek kremu daje delikatności temu deserowi. Każdy w rodzinie się nimi zachwyca. Czas i na Ciebie.
PRZYGOTUJ SKŁADNIKI:
2 łyżki mąki pszennej
200 gram masła
Pół łyżki kwaśnej śmietany
2 jajka
Łyżka soku z cytryny
Łyżka cukru
Cukier puder, wanilia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Schłodź masło, następnie zetrzyj go i dodaj mąkę , sok z cytryny, żółtka i śmietanę. Połącz składniki ze sobą i odłóż do lodówki na 1-2 godzin.
2. Białka ubij z wanilią i cukrem. Na trzy części podziel ciasto, następnie rozwałkuj każde po kolei i posmaruj kremem.
3. Warstwy ciasta podziel na trójkąty. Zwiń trójkąt od strony szerokiej do ostrego rogu.
4. Tak zwinięte ciastka ułóż na blaszce do pieczenia i piecz na złoty kolor w 180 stopniach. Chłodne ciasteczka posyp cukrem pudrem.
Gdy dodasz posiekane orzechy włoskie do nadzienia to otrzymasz ciastka w stylu kijowskim. Mam nadzieje , że przepis przypadnie CI do gustu. Aby łatwiej było Ci szukać zapisz go po prostu w zakładkach.