Rozpływające się w ustach bajgle bezowe. Poznaj genialny przepis.

Najlepszą bazą do ciasteczek, bajgli lub ciast jest ciasto kruche. Jest niesamowicie delikatne i proste w robieniu. Twoja pociecha ucieszy się jak będzie mogła Ci pomóc. Chętnie udostępnię ten łatwy przepis na bajgle bezowe.

 

Najtrudniejsze będzie zrobienie kremu. Dodatek kremu daje delikatności temu deserowi. Każdy w rodzinie się nimi zachwyca. Czas i na Ciebie.

PRZYGOTUJ SKŁADNIKI:
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 200 gram masła
  • Pół łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 jajka
  • Łyżka soku z cytryny
  • Łyżka cukru
  • Cukier puder, wanilia

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Schłodź masło, następnie zetrzyj go i dodaj mąkę , sok z cytryny, żółtka i śmietanę. Połącz składniki ze sobą i odłóż do lodówki na 1-2 godzin.

2. Białka ubij z wanilią i cukrem. Na trzy części podziel ciasto, następnie rozwałkuj każde po kolei i posmaruj kremem.

3. Warstwy ciasta podziel na trójkąty. Zwiń trójkąt od strony szerokiej do ostrego rogu.

4. Tak zwinięte ciastka ułóż na blaszce do pieczenia i piecz na złoty kolor w 180 stopniach. Chłodne ciasteczka posyp cukrem pudrem.

Gdy dodasz posiekane orzechy włoskie do nadzienia to otrzymasz ciastka w stylu kijowskim. Mam nadzieje , że przepis przypadnie CI do gustu. Aby łatwiej było Ci szukać zapisz go po prostu w zakładkach.

 

Życzę smacznego!

error: Content is protected !!