Bezglutenowe ciasteczka migdałowe – Ekspresowy deser dla każdego i na każdą okazję. Jedz słodkości bez wyrzutów sumienia.

Jeśli jesteś miłośnikiem zdrowych, ekspresowych deserów, które można jeść zawsze kiedy ma się na to ochotę – ten przepis jest dla Ciebie!

 

Przepis, polecam w szczególności zapracowanym Paniom domu, ceniącym swój czas spędzony w kuchni i dbającym o zdrowe żywienie swoich bliskich. Do dzieła!

 

SKŁADNIKI:
  • 125 g migdałów
  • 200 g cukru
  • 2 białka

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Z pomocą blendera, zmiel migdały na mąkę, potem dodaj cukier i dokładnie wymieszaj. Oddziel żółtka od białek. Do zmielonych migdałów, dodaj białka i dokładnie wymieszaj. Gotowe ciasto, przełóż do rękawa cukierniczego i wyciśnij dowolne kształty ciastek.

2. Ciasteczka, wyciśnięte na blaszce przykrytej papierem do pieczenia, wysmaruj delikatnie wodą.

 

3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 160 stopni C, przez 15 minut. Gotowe!

 

Upieczone ciasteczka, zostaw w piekarniku do całkowitego wystygnięcia. Udekoruj według własnego uznania, np. migdałami. Smacznego!

error: Content is protected !!