Biała kiełbasa zapiekana z jajkiem- lepszej na pewno nie jadłaś. Spróbuj koniecznie tego przepisu.

Na wiele sposobów przygotowuje moją najlepszą białą kiełbasę. Jednak przepis poniżej najchętniej robię, gdyż smak kiełbasy jest niesamowity.

 

Przepis na białą kiełbasę z dodatkami zachwyci każde podniebienie. Spróbuj ,a na pewno nie będziesz żałowała.

 

LISTA SKLADNIKÓW:

 

  • 4 białe kiełbasy
  • 180 ml mleka
  • 4 jajka
  • 30 gram masła
  • 50 ml wody
  • 120 gram mąki pszennej
  • 1/3 łyżeczki pieprzu
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 1/3 łyżeczki chili

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 

1.Na patelni rozgrzej masło, następnie połóż na nie kiełbaski i smaż na złoty kolor po obydwu stronach.

 

2. Do miski wrzuć jajka, mleko , wodę, chili, pieprz, sól i mąkę i wszystko dokładnie wymieszaj. Do żaroodpornego naczynia przełóż kiełbaski, następnie zalej gotowym sosem.

 

3. Piecz przez 20 minut w 200 stopniach. Danie gotowe!

 

Koniecznie danie podawaj na gorąco z dodatkiem surówek ze świeżych warzyw. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!