Biszkopt z owocami – Lekki, łatwy, prosty i szybki w przygotowaniu deser, który zachwyci wszystkich bez wyjątku

Genialny, lekki biszkopt z owocami, polecam wszystkim miłośnikom zdrowych deserów, które można jeść bez żadnych wyrzutów sumienia.

 

 

Puszysty i delikatny biszkopt z owocami sezonowymi lub tymi, które lubisz najbardziej to idealna propozycja do popołudniowej herbatki lub kawki z najbliższymi, a także na każdy uroczysty stół. Pięknie wygląda i przygotujesz go z tanich, łatwo dostępnych składników, które zawsze znajdziesz w swojej kuchni. Do dzieła!

 

SKŁADNIKI:
  • Jajka 5 szt.
  • Mąka pszenna 350 g
  • Cukier 250 g
  • Kwasek cytrynowy 0,5 łyżeczki
  • Wanilina 10 g
  • Kiwi 2 szt.
  • Brzoskwinia 2 szt.

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Zacznij od przygotowania puszystego i ładnie wyrośniętego biszkopta: Ubij jajka (ze sprawdzonego źródła i o temperaturze pokojowej) z cukrem, przez co najmniej 10 minut na wysokich obrotach. Potem dodaj kwasek cytrynowy, wanilinę i wymieszaj.

 

2. Na koniec, stopniowo małymi porcjami dodawaj przesianą mąkę. Gotowe ciasto, powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Kiwi i brzoskwinię umyj, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Do ciasta, możesz również dodać inne owoce sezonowe lub Wasze ulubione.

 

3. Do formy wysmarowanej olejem, wlej połowę ciasta i wygładź na całej powierzchni. Potem, poukładaj warstwę z owoców i zalej je drugą połową ciasta.

 

4. Piecz w piekarniku, nagrzanym do 180°C, przez 30 minut. Gotowe!

 

Przed podaniem, posyp biszkopt cukrem pudrem i udekoruj kawałkami świeżych owoców według uznania. Puszysty biszkopt z delikatnym, orzeźwiającym, owocowym nadzieniem nikogo nie pozostawi obojętnym. Smacznego!
error: Content is protected !!