Chrupiące ciasto bez pieczenia – Moje dzieci nigdy nie mogą się go doczekać.

Szybkie, tanie i pyszne. Ta chrupiąca słodycz zniknie w mgnieniu oka…

 

 

SKŁADNIKI
  • 5 andrutów
  • 120 g chrupek kukurydzianych
  • 100 g masła
  • 1 puszka gotowanego skondensowanego mleka

 

PRZYGOTOWANIE
1. Rozpuść masło w kąpieli wodnej lub na bardzo małym ogniu i wymieszaj z gotowanym skondensowanym mlekiem. Powinien to być płynny krem.

2. Polej chrupki kukurydziane ciepłą masą i delikatnie wymieszaj. Najlepsze będą cienkie chrupki, łatwiej i szybciej wchłoną masę.

3. Rozłóż chrupki kukurydziane na andrucie w jednej warstwie i dobrze je wygładź. Połóż drugi na wierzchu i delikatnie dociśnij chrupki. Jest to konieczne dla większej gęstości i aby ciasto nie rozpadło się.

4. Ilość warstw pozostaje w twojej dobrej woli. Polej górny andrut resztą masy lub rozpuszczoną czekoladą. Możesz ozdobić według własnego uznania. Pozostaw deser przez 30 minut i podawaj.

 

Smacznego!

error: Content is protected !!