Moja babcia dzieli się przepisem na wzmocnienie odporności i ochronę przed wirusami

Jak można być odpornym na choroby? To pytanie zadajemy sobie wszyscy.

Często zwracamy się po pomoc do apteki, gdy chcemy zadbać o swoje zdrowie lub wzmocnić odporność. Czasami jednak chemiczne substancje nie są dla nas najlepsze. Może warto poszukać w naturze sprawdzonego środka na odporność, „z apteczki babci”.

Na czym opiera się ten przepis?

Są to niepozorne, podstawowe składniki, które zna prawie każdy z nas. Te składniki to miód i chrzan. Przepis ten jest bardzo popularny i był z powodzeniem stosowany przez naszych przodków wiele lat temu. Aby zwiększyć skuteczność tego naturalnego antybiotyku, oprócz miodu chrzanowego dodano miód i korzeń imbiru.

Jakie korzyści zdrowotne daje połączenie chrzanu z miodem?

  • Wzmacnia i wspomaga układ odpornościowy.
  • Właściwości przeciwzapalne i antyseptyczne
  • Naturalny antybiotyk, który może być stosowany w leczeniu objawów grypy i przeziębienia.
  • Oczyszczanie krwi
  • Regulacja ciśnienia krwi
  • Ochrona komórek przed wolnymi rodnikami
  • Zapobieganie nowotworom
  • Zapobieganie chorobom układu krążenia
  • Obniżanie poziomu cholesterolu we krwi
  • Utrzymanie mocnych, czystych naczyń krwionośnych (bez niebezpiecznych złogów).
  • Oczyszczanie układu oddechowego z zalegającego śluzu.
  • Działanie moczopędne, które oczyszcza organizm z toksyn.

Sposób przygotowania mieszanki

  • 250 g chrzanu,
  • 200 g wysokiej jakości miodu
  • Sok z jednej cytryny
  • Korzeń imbiru 3 cm

Sposób przygotowania: Zetrzyj chrzan lub imbir na tarce o drobnych oczkach. Zalej chrzan i imbir szklanką wrzącej (ale nie wrzącej) wody. Wszystko dobrze wymieszaj, przykryj i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.

Po tym czasie przecedzić płyn przez wysterylizowaną ściereczkę lub gazę. Powstały płyn można dodać do miodu lub cytryny. Teraz możesz wykorzystać mieszankę chrzanową. Na zdrowie! Zobaczysz, że babcine przepisy i powrót do świata natury są bardzo skuteczne.

Przepisy te są w 100% naturalne i łatwe do znalezienia, nie zawierają chemikaliów. Produkt może być przechowywany w lodówce do 6 dni. W przypadku choroby należy przyjmować jedną łyżeczkę trzy razy dziennie.

Jedna łyżeczka mieszanki wystarcza, aby profilaktycznie wzmocnić odporność. Można ją przyjmować rano przed śniadaniem, na pusty żołądek. Mieszanka chrzanowa może powodować podrażnienia i ma ostry smak. Osoby z problemami żołądkowymi lub wrzodami powinny jej unikać.

error: Content is protected !!