Ten przepis na odwrócone ciasto karmelowe z jagodami jest szybki i łatwy do wykonania, a jego pieczenie zajmuje tylko 5 minut. Jest gotowe w ciągu 35 minut.

Oto jak zrobić ciasto jogurtowe z owocami, które jest wyjątkowe i łatwe w przygotowaniu. Jest to świetny sposób na wykorzystanie borówek i jagód. Ciasto to stanowi doskonałą przekąskę lub dodatek do porannej kawy.

Składniki:

  • Mąka pszenna 250 g
  • proszek do pieczenia – 10 g
  • cukier – 250 g
  • cukier waniliowy – według uznania
  • Jogurt naturalny 200g
  • jajka – 3 szt.
  • Borówek i jagód jest około. 200-250g
  • Posypać cukrem pudrem
  • Masło i bułka tarta – odrobina do posmarowania i posypania formy

Sposób wykonania:

Cukier wymieszaj z jajkami.

Wymieszaj z jogurtem.

Wymieszaj mąkę z proszkiem, a następnie dodaj mieszankę do miski. Kontynuuj mieszanie, aż uzyskasz gładką konsystencję.

Użyj papieru pergaminowego do wyłożenia formy do pieczenia. Umieść owoce w misce i umyj je. Rozłóż ciasto na wierzchu owoców i wyrównaj je.

Piec blaszkę przez ok. 35-45 minut. Po ostygnięciu ciasta wyjmij je z formy. Odwróć ciasto tak, aby owoce znalazły się na wierzchu. Posypać cukrem pudrem.

Teraz możesz już upiec ciasto z jagodami! Smacznego!

error: Content is protected !!