1.W dużej misce połącz ze sobą jajka oraz cukier. Następnie dodaj olej oraz rozpuszczone lenie masło. Wsyp do miski pozostałe składniki, które potrzebne są na ciasto i dokładnie całość połącz ze sobą do momentu, aż powstanie jednolita masa.
2.Do otrzymanego ciasta wsyp kawę w proszku. Na przygotowaną oraz wyłożoną papierem blachę wylej gotowe ciasto. Piecz przez 15 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni. Po upieczeniu posmaruj ciasto ulubionym dżemem np. malinowym.
3.Odstaw na bok, aby ostygło, a Ty zacznij przygotowywać lukier. Za pomocą kuchenki mikrofalowej rozpuść dokładnie ulubioną czekoladę, po czym połącz ją z gęstą śmietaną. Rozsmaruj całość na gotowym cieście i posyp odrobina kawy lub kakao. Przechowuj w lodówce co najmniej 2 godziny. Życzę smacznego!