W chwili, gdy łodygi czosnku zaczynają się zwijać, zwykle łamiemy je, a następnie wyrzucamy. Można je jednak wykorzystać do przygotowania prawdziwych przysmaków.

Prezentujemy bardzo ciekawe pomysły na używanie łodyg czosnku. Z tego rodzaju łodyg można przygotować bardzo wiele przysmaków i dlatego też nie warto ich wyrzucać.

 

Można z nich przygotować naprawdę bardzo wiele przysmaków. Przede wszystkim łodygi należy złamać, aby pozostawić w nich wiele ważnych i potrzebnych składników odżywczych. Jednak nie należy łamać wszystkich łodyg, a powinno się zostawić kilka z nich w całości.

Dzięki temu będzie się miało punkt odniesienia co do czasu zbioru. Poniżej prezentujemy kilka przepisów, które pozwalają na zrobienie naprawdę świetnych przysmaków. Zapraszamy do zapoznania się z tymi przepisami.

 

Pesto z czosnku

error: Content is protected !!