Delikatna i krucha wieprzowina na każdą okazję. Tak przygotujesz mięso idealne

Idealny przepis dla wszystkich zabieganych, którzy na samo gotowanie mają tylko kilka chwil w ciągu dnia. Lubisz proste i szybkie przepisy – ten z pewnością przypadnie Ci do gustu!

Jak zrobić rozpływające się w ustach idealne mięso na każde podniebienie? Oto sekret jak przygotować przepysznie delikatną wieprzowinę!

 

SKŁADNIKI:
  • 1 kg chudego mięsa wieprzowego,
  • 4 łyżki wody,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2-3 cebule,
  • 2 łyżeczki soli,
  • 1,5 łyżeczki pieprzu,
  • pół kostki masła klarowanego.

 

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Mięso umyj pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem papierowym, a następnie pokrój na dużą kostkę i przełóż do średniej wielkości garnka.

 

2. Cebulę obierz, pokrój w piórka i ułóż w jednej warstwie na pokrojonym w garnku mięsie. Teraz, dodaj 4 łyżki wody, pół kostki masła i przeciśnięty przez praskę czosnek.

 

3. Wymieszaj wszystko, przykryj pokrywką i duś na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Po upływie ok. 2 godzin, przełóż gotowe mięso do słoików o pojemności 1 litra i po całkowitym wystudzeniu przechowuj w lodówce. Gotowe!

 

Tak przygotowane mięso wystarczy tylko podgrzać, kiedy tylko masz na to ochotę.

Szybką i łatwą w przygotowaniu, kruchą i delikatną wieprzowinkę duszoną z cebulą, podawaj z kaszą lub ziemniakami.

 

Nie zapomnij również o zestawie cennych witamin w postaci pysznej i zdrowej surówki z marchewki i jabłka. Smacznego!

 

 

error: Content is protected !!