Dania główne Delikatne drobiowe kotleciki – Moje dzieci są zawsze pierwsze przy stole. Last updated sty 28, 2022 2 265 Niezwykle delikatne i soczyste. Po pierwszym przygotowaniu to oryginalne danie zdecydowanie stało się jednym z moich ulubionych! SKŁADNIKI 300 g piersi z kurczaka 1 cebula 1 serek topiony śmietankowy 2 ząbki czosnku 2-3 kromki chleba pszennego 150-180 g bułki tartej 100 ml mleka sól, pieprz do smaku olej do smażenia PRZYGOTOWANIE 1. Namoczyć chleb w mleku. Przemiel cebulę i chleb przez maszynkę do mięsa wraz z mlekiem, w którym była namoczona. 2. Następnie przemiel również piersi z kurczaka i czosnek przez maszynkę do mięsa. Serek rozdrobnij. 3. W wygodnym pojemniku połącz wszystkie składniki, dodaj również sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj. 4. Uformuj kotleciki, a następnie obtocz je w bułce tartej. 5. Podgrzej niewielką ilość oleju na patelni i ostrożnie układaj kotleciki. Smażyć po obu stronach, na złoty kolor. 6. To wszystko, kotleciki gotowe. Smacznego!