Delikatne mięso – Genialny przepis na delikatny, miękki i soczysty kawałek Twojego ulubionego rodzaju mięsa

Delikatne, soczyste i niezwykle smaczne mięso każdego rodzaju, polecam miłośnikom kulinarnych nowinek. Odkąd dostałam ten przepis od przyjaciółki, zawsze robię ulubione mięso tylko w ten sposób. Moi bliscy są zachwyceni. Do dzieła!

 

SKŁADNIKI:
  • 6 plastrów schabu, mięsa wołowego lub mięsa drobiowego (np. indyk)
  • 700 ml wody
  • 100 ml oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 stołowe łyżki mąki
  • sól
  • zestaw ulubionych przypraw
PRZYGOTOWANIE:

1. Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w cienkie plastry. Następnie, obtocz je w mące i smaż po kilka minut z każdej strony na rozgrzanej patelni z olejem. Usmażone mięso, przełóż z patelni do naczynia żaroodpornego.

 

2. Na tłuszczu po smażonym mięsie, podsmaż na małym ogniu drobno pokrojony czosnek. Potem, dodaj wodę, sól i przyprawy. Wymieszaj dokładnie i doprowadź do wrzenia. Powstałym sosem, zalej mięso w naczyniu.

3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200 stopni C, przez 30 minut. Gotowe!

 

Przygotowane w ten sposób mięso, podawaj na gorąco z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

error: Content is protected !!