Tylko 20 minut wystarczy, aby delektować się pysznymi, domowymi bułeczkami z jabłkiem

Kiedy brakuje Ci pomysłu na smaczny i szybki w wykonaniu deser, spróbuj tych niezwykłych jabłkowych bułeczek.

 

Są obłędnie pyszne i zrobienie ich zajmie Ci tylko 20 minut!

 

 

SKŁADNIKI

  • 500 g mąki pszennej
  • 4 średnie jabłka
  • 4 jajka
  • 120 g cukru
  • 200 g masła
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 saszetka cukru waniliowego

 

PRZYGOTOWANIE

Do roztrzepanych jajek dodaj roztopione masło, cukier i cukier waniliowy. Dokładnie wymieszaj.

Teraz małymi porcjami dodawaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodaj pokrojone w małą kostkę, obrane ze skórki jabłka.

Na blaszkę, przykrytą papierem do pieczenia nakładaj łyżką porcje ciasta, zachowując odstęp ok 5 cm od siebie.

 

Piecz bułeczki przez 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C.

 

Jabłka, możesz z powodzeniem zastąpić innymi owocami, tj.: śliwki, morele, suszone owoce. Świetnie smakują posypane cukrem pudrem. Smacznego!

error: Content is protected !!