Domowe „Krówki” – Moje dzieci nigdy nie mogą się ich doczekać.

Domowe Słodycze zawsze będą zdrowsze niż te kupione dlatego, że dokładnie znasz ich skład i sposób przygotowania. Takie słodycze będą dla dzieci wielką niespodzianką lub przyjemnym zakończeniem ciężkiego dnia.

 

SKŁADNIKI
  • 200 g cukru
  • 45 g masła
  • 40 ml mleka

 

 

PRZYGOTOWANIE
1. Będziesz potrzebować garnka z grubym dnem. Wsyp do niego cały cukier i podgrzewaj na małym ogniu.

Pamiętaj, żeby cukru nie mieszać. Musisz jednak szybko uchwycić moment, w którym cały cukier się rozpuści.

 

2. Następnie natychmiast zwiększ temperaturę i dodaj masło. Teraz masę można mieszać.

3. Podgrzej mleko w osobnym garnku i wlej do gorącego cukru. Wymieszaj wszystko z pomocą szpatułki.

4. Gotuj masę przez kilka minut i przelej ją do gotowych form lub innego naczynia (po ostygnięciu pokroisz w kostki).

5. Pozostaw do ostygnięcia, a następnie włóż do lodówki na kilka godzin.

Smacznego!

error: Content is protected !!