Domowe Miodowe Babeczki – Lekkie i puszyste. Takich jeszcze nie jadłaś.

Pyszne puszyste i lekkie babeczki przygotujesz w bardzo krótkim czasie i z niezwykłą łatwością. Nie będą potrzebne żadne specjalne składniki ani sprzęt. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI
  • 250 ml przegotowanej wody
  • 2 łyżki miodu
  • 100 g cukru
  • 100 ml oleju
  • 350–400 g mąki
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 szczypta soli

 

PRZYGOTOWANIE
1. Przesiej mąkę i sodę do głębokiej miski.

2. Rozpuść miód w ciepłej wodzie, dodaj cukier, sól i olej. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

3. Dodawaj stopniowo mąkę, dobrze wymieszaj aby nie było grudek. Ciasto powinno być nieco gęstsze niż ciasto na naleśniki.

4. Jeśli babeczki wydają Ci się nudne, zawsze możesz dodać do nich rodzynki lub orzechy.
5. Wlej ciasto do formy, wypełniając je do połowy. Babeczki powinny ładnie urosnąć podczas pieczenia.

6. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 20 minut. Pozostaw do ostygnięcia.

Smacznego!

error: Content is protected !!