Domowe pasty na kanapki – Poznaj 2 najlepsze i sprawdzone przepisy, które moja rodzina uwielbia najbardziej

Śniadanie, to bez wątpienia najważniejszy posiłek w ciągu dnia, dlatego warto je urozmaicać tak często jak tylko jest to możliwe. Wędliny, szynki, sery i jajecznicę, warto czasem zastąpić pysznymi, domowymi pastami według sprawdzonego przepisu.

 

 

Poznaj więc przepisy na 2 najlepsze w smaku, łatwe i szybkie w przygotowaniu pasty na kanapki, które moi bliscy wprost uwielbiają.

Kilka minut oraz parę prostych, tanich i łatwo dostępnych składników sprawi, że na śniadanie nie będziesz musiała już wołać nikogo. Sami przybiegną…Spróbuj i przekonaj się sama!

 

 

Pasta ogórkowa

 

SKŁADNIKI:
  • twaróg 150g,
  • koperek świeży 1 pęczek,
  • świeży ogórek,
  • czosnek 1 ząbek,
  • pieprz i sól do smaku.

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Pęczek świeżego koperku umyj, a następnie osusz i drobno posiekaj. Obranego ogórka, zetrzyj na tarce o grubych oczkach i odciśnij wodę.

2. Twaróg przełóż do wygodnej miski i rozgnieć widelcem, a następnie dodaj ogórki i koperek. Dopraw do smaku solą, pieprzem i dobrze wymieszaj. Gotowe!

 

 

 

 

Pasta z pieczarkami

 

SKŁADNIKI:
  • pieczarki 100g,
  • śmietankowy serek topiony 50 g,
  • pieprz i sól do smaki.

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Pieczarki umyj, obierz i podsmaż w całości na rozgrzanej patelni z olejem. Tak przygotowane pieczarki, zmiel blenderem na gładką masę.

2. Przełóż pieczarki do miski, dodaj serek, dopraw do smaku solą, pieprzem i dobrze wymieszaj.

Do pasty pieczarkowej, możesz również dodać świeży posiekany koperek lub natkę pietruszki oraz ulubione przyprawy.

 

Tak przygotowane pasty kanapkowe, przełożone do czystych, sterylnych i zamykanych słoiczków, możesz przechowywać w lodówce do 5 dni. Smacznego!

 

 

error: Content is protected !!