Domowy serek topiony. Prosty i sprawdzony przepis na pyszne śniadanko

Wystarczy 10 minut i pyszny, delikatny i kremowy domowy serek topiony ląduje na Twoim stole.

 

Przygotowanie tego serka jest łatwe i świetnie nadaje się do świeżego pieczywa na śniadanie dla wszystkich domowników.

 

 

Dodatkową zaletą serka jest to, że możesz dowolnie eksperymentować z jego smakiem. Wszystko zależy od Twoich upodobań.

Możesz doskonale wzbogacić jego smak dodając do niego paprykę, pieczarki, salami lub boczek i ulubione zioła. Gwarantuję, że w każdej postaci ten serek jest po prostu pyszny!

 

SKŁADNIKI

  • 60 g masła
  • 500 g twarogu
  • 1 jajko
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • pół łyżeczki soli

 

PRZYGOTOWANIE

Pokruszony twaróg, zblenduj na gładka masę. Przełóż masę twarogową na patelnię ze stali nierdzewnej, dodaj jajko, sól i sodę oczyszczoną. Dobrze wymieszaj i podgrzewaj na małym ogniu.

Kiedy masa stanie się płynna, dodaj masło i podgrzewaj do czasu, aż stanie się jednolita. Potem zdejmij z ognia.

Nieco przestudzony serek, przelej do miseczek, a gdy całkowicie wystygnie, włóż do lodówki. Gdy całkowicie stężeje, serek jest gotowy! Smacznego!

error: Content is protected !!