Dwukolorowe ciasto, które zachwyca wyglądem oraz wspaniałym smakiem. Taki deser przygotujesz tylko w kilka minut.

Gotowe ciasto idealnie smakuje z aromatyczną kawą oraz herbatą. Moja rodzina jest zachwycona delikatnością tego ciasta.

LISTA SKŁADNIÓW:
  • 350 g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 100 ml oleju roślinnego
  • Masło
  • 2 łyżki wody oraz 2 łyżki kakao
  • 1 szkl cukru
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 1 szkl mleka
  • Szczypta wanilii
  • Blacha o średnicy 26-28 cm

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.Pomijając wodę oraz kakao połącz ze sobą wszystkie potrzebne składniki. Na samym początku jajka połącz z cukrem , następnie dodaj wszystkie sypkie produkty, po czym wlej olej oraz mleko.

2.Wymieszaj wszystkie składniki, następnie połowę ciasta przelej do drugiej miski. Wymieszaną wodę z kakao przelej do jednej z misek, po czym ponownie wymieszaj.

3.Masłem posmaruj cała powierzchnię przygotowanej blaszki.

 

4.Na środki blachy postaw szklankę następnie wlewaj w tej samej chwili ciasto ciemne oraz ciasto jasne.

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, po czym piecz ciasto przez 40 minut. Smacznego!

error: Content is protected !!