Ferrero Rocher- w banalnie prosty sposób sama przygotujesz pyszny deser

Poniżej znajdziesz wspaniały przepis na przygotowanie pysznego deseru jakim jest Ferrero Rocher.

Deser, który przygotowywany jest warstwami w szklance idealnie nadaje się podczas spotkań z rodziną lub przyjaciółmi.

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • (Potrzebnych będzie 5 szklanek o pojemność 175 ml)

 

PIERWSZA WARSTWA:
  • 75 g ciasteczek z czekoladowymi kawałkami

 

DRUGA WARSTWA:
  • Łyżeczka cukru pudru
  • 250 g śmietanki do ubijania
  • Łyżeczka nutelli

 

TRZECIA WARSTWA:
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 100 g śmietanki do ubijania

 

CZWARTA WARSTWA:

 

  • 30 g laskowych orzechów

 

PIATA WARSTWA:
  • Łyżeczka cukru pudru
  • 200 g śmietanki do ubijania
  • Esencja waniliowa

 

DODATKOWO DO DEKORACJI:

 

  • Cukierek Ferrero Rocher

 

WYKONANIE:

1. Dokładnie rozkrusz wszystkie ciastka. Część pokruszonych ciastek wsypuj na dno szklanki. Przełóż do miski nulellę, śmietanę oraz cukier. Używając trzepaczki połącz ze sobą wszystkie składniki w misce.

2. Za pomocą miksera mocno ubij całość , następnie przełóż do rękawa cukierniczego. Przelewaj przygotowany krem do szklanek na warstwę ciastek. W gorącej śmietanie, rozpuść kawałki pokruszonej czekolady. Za pomocą szpatułki połącz ze sobą składniki.

3. Jako kolejna warstwa w szklance będzie przygotowana czekolada ze śmietany. Gotowe szklanki przechowuj w lodówce.

 

4. Drobno posiekaj orzechy, następnie podsmaż je na patelni przez 5 minut. Odstaw na bok, aby ostygło. Przenieś orzechy do przygotowanych szklanek.

5. Za pomocą blendera ubijaj śmietanę z esencja waniliową oraz cukrem. Przygotowany krem połóż na warstwę orzechów. Posyp pokruszonymi ciastkami oraz gotowym cukierkiem Ferrero Rocher.

 

Pyszny deser jest gotowy do spożycia. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!