Filet drobiowy – Przygotowany w ten sposób, to prawdziwa uczta dla miłośników dań mięsnych

Czy zdrowe jedzenie może smakować dobrze? Czy zdrowe odżywianie może być pożywne? Filet drobiowy zapiekany w musztardzie, z dodatkiem miodu i czosnku jest zdrowy, smaczny i pożywny.

Mięso drobiowe tylko z naturalnymi dodatkami. Łatwo przygotujesz go w domu. Wypróbuj, a na stałe zagości na stole w Twoim domu. Danie obiadowe dla całej rodziny, dla dzieci i dorosłych.

 

Do przygotowania potrzebujesz: 
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 4 łyżki miodu
  • 4-5 łyżek musztardy
  • 5 ząbków czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • 300 g cukinii
  • 1 łyżka suszonego tymianku

 

Przygotowanie: 

1. Piersi z kurczaka dokładnie obmyj i osusz ręcznikiem papierowym.

2. Pokrój na mniejsze części, posól i popieprz. 4 łyżki miodu dodaj do musztardy, posiekaj czosnek i dodaj go do miodu i musztardy, wymieszaj. Przekrojone na kotlety mięso obtaczamy naszą marynatą musztardowo-miodową, można odłożyć je do zamarynowania na jakiś czas lub jeżeli nie ma się czasu, zrobić od razu.

3. Zamarynowane mięso układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200°C. Gotowe!

Mięso najlepiej podać z cukinią, doprawioną solą i suszonym tymiankiem. Cukinię należy dusić na patelni z odrobiną wody do momentu aż stanie się miękka. Smacznego!

error: Content is protected !!