Filet rybny- świetny sposób, aby podczas smażenia dalej był w całości

Lubisz jeść ryby? Poniżej znajdziesz idealny sposób na przygotowywanie ryby.

 

Jeżeli chcesz w szybki sposób rozmrozić rybę, to koniecznie zanurz ją w mineralnej gazowanej wodzie. Nawet o połowę zmniejszy się czas rozmrażania. Wpłynie to także na poprawę smaku oraz będzie bardziej miękka.

 

Taką metodę możesz wykorzystać gdy chcesz upiec lub usmażyć rybę. Poniżej znajduje się świetny przepis na smażonego fileta z ryby , który na pewno się nie rozpadnie. Przy użyciu tego sposobu włóż na chwilę do zamrażalnika przygotowaną rybę. Wtedy na pewno Twój filet się nie rozpadnie.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • Mąka pszenna -15 dkg
  • Filet rybny- 8 szt.
  • Jajka- 4 szt.
  • Mleko -50 ml
  • Bułka tarta- 30 dkg
  • Sól
  • Pieprz
  • Cytryna
  • Olej

 

WYKONANIE:

1.Pokrojone kawałki fileta, skrop dokładnie sokiem z cytryny, następnie przypraw solą. Na pół godziny odłóż na bok przygotowaną rybę, następnie po upływie tego czasu połóż na ręczniku papierowym pokrojone kawałki, tak aby pozbyć się z nich nadmiaru wody.

 

2.Z jajkami wymieszaj mleko, sól oraz ulubione przyprawy. Przygotowane filety dokładnie obtocz w mące, następnie w jajku , a później w bułce tartej. Te czynności ponownie powtórz , a później włóż do zamrażalnika na 20 minut , po upływie tego czasu wyjmij i smaż na patelni.

3.Smaż na rozgrzanym oleju na małym ogniu. Na każdą z stron poświeć 3-4 minuty smażenia. Do przewracania ryby nigdy nie używaj widelca. Tak usmażoną rybę połóż na ręcznik papierowy , aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Smacznego!

error: Content is protected !!