Bardzo lubię eksperymentować w kuchni i efektem tego są gołąbki w cieście, które wbrew swojej nazwie zupełnie nie smakują jak te tradycyjne. Dodatkowo, są smażone w cieście i taki efekt końcowy jest oryginalny i wyjątkowo smaczny. Obok gołąbków w takim wydaniu, nikt nie przejdzie obojętnie. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Kapustę sparz we wrzącej wodzie, a następnie wystudź. Wędzoną pierś z kurczaka, pokrój w kostkę.

2. Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Potem odcedź, dodaj masło i ugnieć na gładkie puree. Pogniecione ziemniaki, połącz z kurczakiem, dodaj jajka, ser starty na tarce o grubych oczkach, posiekaną natkę pietruszki. Dopraw do smaku przyprawami i dokładnie wymieszaj. Na każdego liścia kapusty, nałóż porcję farszu i szczelnie zawiń.

3. Do osobnej miski wbij jajka, dodaj mąkę, sól, pieprz i paprykę. Wymieszaj dokładnie składniki.
4. Zanurzaj gołąbki najpierw w cieście, a następnie smaż na rozgrzanej patelni z olejem z każdej strony na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu, odsącz na ręczniku papierowym. Gotowe!

Recover your password.
A password will be e-mailed to you.