Golonka w rękawie – Marynata przygotowana z tych składników sprawia, że wprost rozpływa się w ustach

Przepis polecam w szczególności miłośnikom doskonałej sztuki mięsa na talerzu. Przygotowana w tej marynacie golonka, jest delikatna, miękka, aromatyczna i bardzo smaczna. Moja rodzina, taką uwielbia najbardziej i robię ją zawsze tylko w ten sposób. Do dzieła!

 

SKŁADNIKI:
  • Golonka wieprzowa
  • 7 ząbków czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól do smaku
  • czarny pieprz do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Golonkę umyj, oczyść i osusz ręcznikiem papierowym. Następnie, zrób w niej małe nacięcia i powkładaj w nie po 1/4 ząbka czosnku. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

2. W wygodnej misce, wymieszaj sos sojowy, miód, musztardę i zioła prowansalskie. Golonkę natrzyj dokładnie przygotowaną marynatą i wstaw do lodówki na 12 godzin.

 

3. Po tym czasie, włóż golonkę do rękawa i zabezpiecz brzegi.

4. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 190 ° C, przez 2 godziny. Następnie przetnij rękaw i piecz kolejne 30 minut. Gotowe!

 

Golonka z rękawa w tej niezwykłej marynacie, najlepiej smakuje z ziemniakami i zestawem surówek z świeżych warzyw. Smacznego!

error: Content is protected !!