Jabłkowe bułeczki – Delikatne ciasto z pysznym wnętrzem, to deser który przygotujesz w zaledwie 20 minut

Nie ma nic lepszego, jak pyszne domowe wypieki, bez konserwantów i ulepszaczy które są doskonałym deserem w szczególności dla najmłodszych.

 

Proste w przygotowaniu i z tanich, łatwo dostępnych składników które zawsze znajdziesz w swojej kuchni, a do tego zrobisz je w zaledwie 30 minut. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • 500g mąki pszennej
  • 200 g masła
  • 120 g cukru
  • 4 jajka
  • 4 jabłka
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia

 

PRZYGOTOWANIE:

1. W wygodnej misce, roztrzep jajka, a następnie dodaj roztopione masło, cukier i cukier waniliowy.

2. Potem, stopniowo dodawaj przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i pokrojone w drobną kostkę jabłka.

 

3. Układaj uformowane z ciasta bułeczki na blaszce przykrytej papierem do pieczenia, zachowując 5 cm. odstępy między nimi.

4. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200 stopni C, przez 10-15 minut. Gotowe!

 

Do ciasta, możesz również dodać inne swoje ulubione owoce i posypać cukrem pudrem. Eksperymentować w kuchni zawsze warto, aby zaskoczyć bliskich kulinarnymi nowinkami. Smacznego!
error: Content is protected !!