Jajeczna papryka – Zachwyci swoim smakiem każdego bez wyjątku. Doskonała na Świąteczny stół.
805
Na wielkanocnym stole, jajek nigdy nie jest za wiele. Najczęściej serwujemy najróżniejsze faszerowane jajka, a co powiesz na paprykę?
Faszerowana pysznym i aromatycznym jajecznym nadzieniem papryka, pięknie prezentuje się na Świątecznym stole i smakuje wyśmienicie. Moja rodzina i bliscy są nią zachwyceni. Spróbuj i przekonaj się sama!
SKŁADNIKI:
3 papryki
5 jajek
200 g twardego sera
Pęczek kopru
2-3 ząbki czosnku
5 łyżek majonezu
Pieprz czarny mielony
Sól
PRZYGOTOWANIE:
1. Jajka ugotuj na twardo, a następnie ostudź, obierz i zetrzyj a tarce o grubych oczkach. Na tarce o drobnych oczkach, zetrzyj ser i wymieszaj z jajkami.
2. Teraz, do nadzienia dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, majonez, dopraw do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
3. Dużą paprykę przekrój na pół, usuń błony i nasiona. Wypełnij je przygotowanym nadzieniem jajecznym.
4. Na koniec, paprykę pokrój w łódeczki i ułóż na talerzu. Gotowe!
Do paprykowej przekąski, możesz użyć również kolorowych papryk i ozdobić gałązkami kopru. Pięknie prezentują się na każdym świątecznym stole. Smacznego!