Przygotowanie tego deseru jest banalnie proste, wiec na pewno każda gospodyni domowa sobie spokojnie z nim poradzi. Koniecznie musisz go przygotować na najbliższa okazję, a na pewno wszyscy będą pod wrażaniem tak pysznego smaku!
1. Na samym początku do osobnych misek oddziel żółtka oraz białka, następnie białka ubij na sztywno po czym dodaj do nich cukier, cały czas ubijając.
2. Do ubitych białek dodaj powoli żółtka, po czym całość cały czas ubijaj. Następnie dodaj wcześniej przygotowaną masę kakaową oraz stopniowo wsypuj mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.
3. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, następnie wylej na nie ciasto.
4. Piecz przez 40 minut w 180 stopniach. Po całkowitym wystygnięciu, przekrój upieczone ciasto na pół.
5. W między czasie zacznij przygotowywać masę budyniową. Ugotuj go tak jak napisane jest na opakowaniu, następnie dodaj do niego miękkie masło, po czym całość dokładnie wymieszaj.
6. Na dolną część ciasto połóż przygotowany budyń, po czym połóż na niego drugi kawałek ciasta. Jako dekoracji użyj polewy czekoladowej. Życzę smacznego!