Kapusta pod pierzynką- Zawsze smakuje niesamowicie. Posmakuje całej Twojej rodzinie.

Przygotowane danie idealnie pasuje na obiad lub kolację z rodziną oraz znajomymi.

 

Przyrządzenie tego danie jest banalnie proste, więc na pewno każdy da sobie radę. Spróbuj , a na pewno będziesz zachwycona tak pysznym oraz prostym daniem!

POTRZEBNE SKŁADNIKI:
  • 600 g kapusty
  • 125 g mąki
  • 180g kwaśnej śmietany( kefiru)
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki oleju
  • Proszek do pieczenia
  • 3 łyżki majonezu
  • Do smaku sól
  • 150 g masła

 

PRZYGOTOWANIE:

1.Drobno pokrój kapustę, uwcześnię obierając ją z nie potrzebnych liści.

2.Pokrojona kapustę umieść w dużej misce, potem dodaj do niej rozpuszczone masło oraz olej, wszystko porządnie wymieszaj.

 

3.Naczynie żaroodporne dokładnie posmaruj masłem.

 

4.Przygotowaną wcześniej kapustę przełóż do wysmarowanego naczynia.

5.Do drugiej miski przełóż majonez, śmietanę, proszek do pieczenia , jajka oraz całość przypraw solą. Mieszaj całość do całkowitego połączenia się wszystkich składników.

6.Stopniowo wsypuj mąkę, cały czas mieszając. Gotową masę wylej na kapustę w naczyniu.

7.W nagrzanym piekarniku do 180 stopni piecz przez 40 -50 minut. To cały przepis!

 

Do gotowego dania sama wybierz ulubione dodatki , pamiętaj aby zawsze to danie podawać ciepłe. Tylko od Ciebie zależy z jakim dodatkami go podasz. Postępuj tak, aby zawsze smakowało Twojej rodzenie oraz znajomym. Smacznego!

error: Content is protected !!