Kotlety z Marynowaną Cebulką – Idealne na każdą okazję.
2 003
Wydawałoby się, że nie może być już nic nowego i ciekawego w przygotowywaniu kotletów. Jednak został jeszcze ten sposób i on z pewnością zaskoczy cię smakiem. Proste, smaczne i soczyste kotlety z marynowaną cebulką smakują obłędnie.
SKŁADNIKI
2 kg mięsa wieprzowego
1 kg cebuli
1 jajko
3 łyżeczki soli
1 łyżeczka czarnego pieprzu
olej do smażenia
świeże zioła
mąka
SKŁADNIKI NA MARYNOWANĄ CEBULKĘ
1 cebula
1 gałązka koperku
3 łyżki octu
3 łyżki wody
szczypta soli
PRZYGOTOWANIE
1. W przypadku tych kotletów najlepiej wybrać wieprzowinę o średniej zawartości tłuszczu. Zmiel mięso z cebulą w maszynce i wymieszaj wszystko.
2. Teraz dodaj sól, pieprz i zioła. Możesz również dodać swoje ulubione przyprawy. Dobrze wymieszaj.
3. Wbij jedno jajko. Najważniejsze jest to, że nie dodajemy chleba.
4. Uformuj równej wielkości kotleciki i obtocz je w mące. Smaż na rozgrzanej patelni po 7 minut z każdej strony.
5. Podczas smażenia klopsików przygotuj marynowaną cebulę. Będzie służyć jako doskonały dodatek do naszych kotletów. W małym pojemniku wymieszaj ocet z wodą. Wrzuć pokrojoną cienko cebulę i posiekany koperek. posól do smaku. Odstaw na parę minut, aby przeszły smakiem.
6. Usmażone na złoty kolor kotlety będą bardzo soczyste i smaczne. Poukładaj gotowe kotlety na talerzu, a na wierzchu marynowaną cebulkę.