Kotlety z Marynowaną Cebulką – Idealne na każdą okazję.

Wydawałoby się, że nie może być już nic nowego i ciekawego w przygotowywaniu kotletów. Jednak został jeszcze ten sposób i on z pewnością zaskoczy cię smakiem. Proste, smaczne i soczyste kotlety z marynowaną cebulką smakują obłędnie.

 

SKŁADNIKI
  • 2 kg mięsa wieprzowego
  • 1 kg cebuli
  • 1 jajko
  • 3 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • olej do smażenia
  • świeże zioła
  • mąka

 

SKŁADNIKI NA MARYNOWANĄ CEBULKĘ
  • 1 cebula
  • 1 gałązka koperku
  • 3 łyżki octu
  • 3 łyżki wody
  • szczypta soli

 

 

PRZYGOTOWANIE
1. W przypadku tych kotletów najlepiej wybrać wieprzowinę o średniej zawartości tłuszczu. Zmiel mięso z cebulą w maszynce i wymieszaj wszystko.

 

2. Teraz dodaj sól, pieprz i zioła. Możesz również dodać swoje ulubione przyprawy. Dobrze wymieszaj.

 

3. Wbij jedno jajko. Najważniejsze jest to, że nie dodajemy chleba.

 

4. Uformuj równej wielkości kotleciki i obtocz je w mące. Smaż na rozgrzanej patelni po 7 minut z każdej strony.

 

5. Podczas smażenia klopsików przygotuj marynowaną cebulę. Będzie służyć jako doskonały dodatek do naszych kotletów. W małym pojemniku wymieszaj ocet z wodą. Wrzuć pokrojoną cienko cebulę i posiekany koperek. posól do smaku. Odstaw na parę minut, aby przeszły smakiem.

 

6. Usmażone na złoty kolor kotlety będą bardzo soczyste i smaczne. Poukładaj gotowe kotlety na talerzu, a na wierzchu marynowaną cebulkę.

Smacznego!

error: Content is protected !!