Krem jogurtowy – Doskonały do każdego rodzaju domowych wypieków. Tego smaku nie da się łatwo zapomnieć

Najlepszy krem do tortów, ciast i deserów jaki kiedykolwiek jadłam. Zawsze robię go tylko w ten sposób, ponieważ jest wyjątkowo smaczny, wymaga zaledwie kilku składników i przygotujesz go w zaledwie kilka minut.

 

Doskonale sprawdzi się jako baza do pysznych, owocowych deserów oraz jako wyjątkowy krem do tortów i ciast. Delikatny, lekki i puszysty krem jogurtowy, możesz jeść do woli i bez żadnych wyrzutów sumienia. Spróbuj i przekonaj się sama!

SKŁADNIKI:
  • Jogurt owocowy 350 g
  • Jajka 2 szt.
  • Masło 160 g
  • Skrobia 30 g
  • Mleko skondensowane 150 g
  • Cukier 50g

 

PRZYGOTOWANIE:

1. W wygodnym garnku, dokładnie wymieszaj jogurt, jajka, cukier i skrobię. Doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu często mieszając przez 1 minutę. Przykryj folią spożywczą i odstaw do wystygnięcia.

2. Przełóż masę jogurtową do wygodnej miski, dodaj miękkie masło i mleko skondensowane. Ubij mikserem na gładką, jednolitą masę. Gotowe!

 

Gotowy krem jogurtowy, najlepiej jest użyć bezpośrednio po przygotowaniu, ponieważ przechowywany zbyt długo w lodówce, zmieni swoją konsystencję i wrażenia optyczne. Smacznego!
error: Content is protected !!