Krem z buraków oraz śmietany- wystarczy 30 minut i będzie gotowy. Łatwy oraz szybki przepis otrzymałam od mojej teściowej.

W wielu potrawach możesz wykorzystać buraki, gdyż są bardzo zdrowe.

 

Znajdziesz tu łatwy oraz szybki przepis na przygotowanie kremowych buraków. Posmakuje nawet tym, którzy nie lubią jeść buraków. Na pewno wielokrotnie powtórzysz ten przepis , gdyż jest bardzo łatwy oraz szybki.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 500 g buraków
  • 150 g kwaśnej śmietany
  • 180 g cebuli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól oraz czarny pieprz
  • Ząbek czosnku

 

WYKONANIE:

1.Buraki umyj oraz ze skórki obierz. W paski pokrój. Na małe kawałki pokrój cebulę. Jeśli chcesz zetrzyj ją na tarce o dużych oczkach. Przez 10 minut smaż buraki oraz cebulę. 10 minut. Przemieszaj co jakiś czas.

2. Dodaj sól, starty czosnek oraz śmietanę. Przez 20 minut gotuj na małym ogniu.

Jako dekoracji użyj ulubionych ziół, świetnie pasuje z czerwonym mięsem, rybą oraz drobiem.

Koniecznie spróbuj!

error: Content is protected !!