1.Na samym początku umyj dokładnie fileta z kurczaka, następnie go starannie osusz. Po jednej stronie fileta nacinając zrób kratkę ( jak na zdjęciu poniżej).
2.Z potrzebnych składników przygotuj marynatę w misce. Połącz ze sobą jogurt naturalny, przyprawy, musztardę, oliwę z oliwek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
3.W gotowej marynacie obtocz z każdej strony kurczaka. Obierz następnie pokrój ziemianki oraz cebulę. Drobno pokrój pieczarki.
4.Na przygotowaną formę do pieczenia wyłóż ziemniaki, cebulę oraz pieczarki. Przypraw je solą oraz pieprzem.
Na przyprawionych warzywach układaj zamarynowane filety z kurczaka. Piecz w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez 45 minut. Po upływie tego czasu wyjmij danie i posyp je tartym serem i wstaw jeszcze na 20 minut. Życzę smacznego!