1.W dużej misce wymieszaj dokładnie ciepłe mleko z cukrem oraz drożdżami. Pozostaw na 5 minut, po czym dodaj soli oraz stopniowo wsypuj mąkę. Do przygotowanej masy , dodaj miękkie masło po czym całość bardzo dokładnie ugniataj przez około 2 minuty.
2.Gotowe ciasto odstaw na 60-90 minut. Używając mąki, oprósz przygotowany blat. Na mąkę połóż ciasto w kształcie koła, po czym podziel go na 6 kawałków.
3.Uzywając bawełnianej szmatki, dokładnie przykryj pokrojone kawałki i pozostaw tak je na kwadrans. Po upływie tego czasu, koniecznie spłaszcz wszystkie kawałki, po czym pokrój je na trzy część i uformuj z nich kulki, które umieść w blaszce na babeczki.
4. Staraj się , aby 3 kuleczki zmieściły się w jednym otworze (tak jak na zdjęciu powyżej). Całą blaszkę przykryj szmatką i pozostaw na kolejny kwadrans. Po tym czasie posmaruj ciasto mlekiem i piecz przez 15 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni.
5.Upieczone ciepłe bułeczki, koniecznie posmaruj roztopionym masłem.
Tak przygotowane bułeczki są gotowe. Zarówno ich wygląd jak i smak zachwyci nie jedno podniebienie. Smacznego!