Do przygotowania makaronowych kieszonek nadaje się każdy rodzaj makaronu, nawet ten który został z obiadu.
Teraz możesz poznać rewelacyjny pomysł na danie makaronowe, które swoją prostotą i szybkością przygotowania, podbije serca Twoich bliskich.
Prezentowane poniżej danie jest z pozoru zwyczajne, ale w niezwykłym wydaniu. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Potem ostudź go i zblenduj.

2. Następnie dodaj jajko, przyprawy i 1 łyżkę sezamu. Dobrze wymieszaj.

3. Z makaronowej masy, uformuj placuszki i ułóż na nich starty ser i szynkę. To będzie nadzienie.

4. Zawiń placuszki i połącz krawędzie, formując podłużne kieszonki. Posyp wierzch kieszonek pozostałym sezamem.
5. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem, na średnim ogniu po obu stronach na złoty kolor.

O wiele łatwiej będzie Ci formować kieszonki mokrymi dłońmi. Możesz zamoczyć ręce w wodzie lub w oleju. Dzięki temu, makaron nie będzie przyklejał się do dłoni i łatwiej będzie im nadać pożądany kształt.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
 
			