Naleśniki na majonezie – Delikatne i puszyste, wprost rozpływają się w ustach. Twoi bliscy będą zachwyceni

Moi bliscy, a w szczególności najmłodsi uwielbiają naleśniki w każdej możliwej postaci. Dlatego też, długo szukałam doskonałego przepisu na ciasto naleśnikowe, które po usmażeniu stanie się delikatnym, puszystym i najsmaczniejszym naleśnikiem. Dzielę się dziś z Wami przepisem, więc do dzieła!

 

SKŁADNIKI:
  • 0,5 litra ciepłej wody
  • 9 łyżek mąki pszennej
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 15 g cukru waniliowego
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • szczypta soli

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Trzepaczką lub mikserem wymieszaj majonez, jajka, cukier, sól i cukier waniliowy.

 

 

2. Następnie, dodaj ciepłą wodę, olej i przesianą mąkę. Dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek.

3. Odstaw gotowe ciasto na 20 minut.

 

4. Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju – tłuszcz dodajesz tylko raz na początku smażenia.

5. Smaż cienkie naleśniki przez 1-2 minuty z każdej strony. Gotowe!

 

Naleśniki podawaj bezpośrednio po usmażeniu z dżemem, miodem lub ulubionymi owocami. Smacznego!

error: Content is protected !!