Do naleśników z poniższego przepisu będziesz potrzebowała jednego zaskakującego produkty czyli majonezu. Dzięki niemu są delikatne oraz bardzo lekkie. Nawet długi czas po usmażeniu dalej wyglądają i smakują jak świeżo usmażone.
Gotowe naleśniki idealnie smakują na słodko , czyli z dżemem, owocami lub słodkimi sosikami.
Pamiętaj, że cukru nie dodaje się do ciasta, gdy są z farszami wytrawnymi.
1.W wysokiej misce połącz ze sobą jajka, majonez, sól, cukier waniliowy oraz cukier. Do tak przygotowanych składników powoli wlewaj wodę , całość bardzo dokładnie połącz ze sobą.
2.Stopniowo wsypuj mąkę, po czym ponownie energicznie mieszaj, aby wszystkie grudki zniknęły. Tak przygotowane ciasto odstaw na bok na około 20 minut.
3.Aby smażyć naleśniki, posmaruj delikatnie patelnię olejem. Pamiętaj, że tylko raz smaruje się patelnię. Na przygotowaną i rozgrzaną patelnie wlej trochę ciasta i rozprowadź go po jej całej powierzchni. Czas smażenie nie powinien być dłuższy niż 1-2 na każdą stronę.
Gotowe ciepłe naleśniki podawaj z konfiturą, miodem lub innym ulubionym dodatkiem. Życzę smacznego!