1. Do miski wlej oliwę z oliwek , musztardę , ocet winny dodaj sól, cukier, pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek wszystko dokładnie wymieszaj. Na 20 minut odstaw połączone ze sobą składniki.
2. Na twardo ugotuj jajka, umyj i ugotuj w osolone wodzie ziemniaki do miękkości. Z zalewy odsącz fasolę, zalej ją wrzątkiem na około 6 minut, następnie zahartują ją na sitku polewając zimną wodą.
3. Na talerzu ułóż liście sałaty, skrop je octem winny, następnie układaj pokrojone w talarki ziemniaki na brzegu talerza oraz jajka , na pół przekrój pomidory koktajlowe.
4. Wymieszaj odsączoną z zalewy fasolę oraz fasolkę szparagową, pokrój w plasterki oliwki i dodaj do fasoli , wszystko dokładnie wymieszaj
5. Na środku talerza połóż mieszankę, następnie rozdrobnij na niej tuńczyka i polej dressingiem, który przygotowałaś wcześniej. To już wszystko!
Jeśli chcesz przed podaniem wymieszaj składniki (oprócz jajka), podawaj na liściach sałaty i pokrojonym jajkiem. Zrób jak masz ochotę. Życzę smacznego!