Ogórki Gruzińskie- słony przysmak, który zachwala cała rodzina. Zapraszam na przepis poniżej

Idealny nowy przepis na ogórki lekko słone, które połączone są z wieloma aromatycznymi przyprawami, sama zachęcają do ich spożycia.

 

Wato podać tak przygotowane ogórki, na spotkanie ze znajomymi. Czas ich przygotowania jest naprawdę szybki oraz banalnie prosty, a efekt końcowy zachwyca wszystkich podniebienia.

LISTA POTRZEBNYCH SKŁADNIKÓW:
  • 1 kg ogórków
  • Pół łyżeczki kminku
  • Pół pęczka kolendry
  • Pół łyżeczki ostrej papryki
  • Łyżeczka cukru
  • 3 ząbki czosnku
  • ¾ łyżki soli

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Za pomocą moździerza połącz ze sobą paprykę, kminek, sól oraz cukier. Wtedy przyprawa będzie bardziej aromatyczna.

2. Pod bieżącą wodą umyj wszystkie ogórki. Następnie na większe słupki pokrój je. Przełóż całość do pojemnika. Używaj takiego pojemnika, który ma także pokrywkę. Przeciśnij przez praskę 3 ząbki czosnku, następnie przełóż go do ogórków, dosypując także przygotowaną przyprawę. Ogarki posyp także świeżo pokrojoną bardzo drobno kolendrą.

 

 

Zamknij opakowanie i całość dokładnie połącz ze sobą. Wszystko wymiesza się wtedy , gdy mocno potrząśniesz pojemnikiem kilka razy. Gotowe ogórki włóż do lodówki, i na następny dzień skosztuj jakie są pyszne!

error: Content is protected !!