Pomidory w panierce – Zdrowa i lekka przekąska dla całej rodziny. Przygotujesz ją w zaledwie kilka minut.

Genialny smak i szybkość przygotowania pomidorów w panierce, polecam wszystkim miłośnikom tego czerwonego, soczystego warzywa i wszystkim Paniom domu, ceniącym swój czas spędzony w kuchni.

 

 

Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu przekąska z pewnością nikogo nie pozostawi wobec siebie obojętnym. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • 3 pomidory
  • 3 łyżki tartego sera
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • sól i pieprz do smaku
  • 50 ml oleju roślinnego

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Umyte i pokrojone w plastry o grubości 0,5 cm. pomidory, odsącz z nadmiaru wilgoci na ręczniku papierowym. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

 

2. Teraz przygotuj panierkę: Do osobnych misek wsyp mąkę, starty na drobnej tarce ser wymieszany z bułką tartą i roztrzepane jajko.

 

3. Przygotowane wcześniej plasterki pomidora, obtaczaj najpierw w mące, potem w jajku i na koniec w bułce tartej z serem.

 

4. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z każdej strony. Gotowe!

 

Pamiętaj, aby przed podaniem odsączyć nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.

 

Najlepszy smak pomidora w panierce uzyskasz, podając go w towarzystwie świeżych ziół i domowego sosu śmietanowego. Smacznego!

 

Przekąska smakuje świetnie na ciepło i na zimno, a szybkość przygotowania sprawi Tobie i Twoim bliskim przyjemność jedzenia oraz spędzonego razem czasu przy stole.

 

Podziel się przepisem z rodziną i przyjaciółmi!

error: Content is protected !!