Dzięki niemu zawsze otrzymasz soczystego i pełnego smaku kurczaka, który jednocześnie jest chrupiący z zewnątrz. Nasz trik sprawi, że mięso nie wyschnie i stanie się dla Ciebie prawdziwą ucztą.
Pierś kurczaka kroimy na drobne kawałeczki. Składniki marynaty mieszamy w misce. Dodajemy do nich pokrojone mięso i wszystko dokładnie mieszamy, tak, aby marynata dokładnie pokryła kurczaka. Całość odstawiamy do lodówki na 30 minut.
W innej misce mieszamy składniki sosu: 4 łyżki sosu sosu sojowego, łyżeczkę miodu, łyżkę sezamu, łyżkę octu jabłkowego oraz 4 łyżki oleju roślinnego.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej (4-5 łyżek) i smażymy kurczaka z obu stron, przez 2-3 minuty, tak, aby osiągnął złoty kolor.
Następnie zmniejszamy temperaturę i wlewamy sos. Smażymy wszystko jeszcze przez około 2 minuty.