Przygotuj pulchne słodkie bułeczki w rekordowym czasie 15 minut. To możliwe.

Chyba każdy ma swoją kolekcję przepisów na szybkie, domowe desery, które można przygotować w razie przyjazdu niezapowiedzianych gości. To możecie do tej kolekcji dodać kolejny! Te puszyste słodkie bułeczki przygotujecie w zaledwie 15 minut, a jedną blachą obdzielicie gości. Świetnie się również sprawdzą na leniwą sobotę, gdy nie będzie się Wam chciało bawić
w biszkopty i masy.

 

Składniki:

  • 250 g drobno zmielonego twarogu
  • 2 jaja
  • 150 g cukru
  • szczypta soli
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 250 g mąki
  • 20 ml mleka

 

 

Przygotowanie:

Jajka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i solą, a następnie stopniowo dodawać twaróg. W osobnej misce, połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia i mlekiem. Dodając masę twarogową, wyrobić gładkie ciasto. Podzielić na kule dowolnej wielkości. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przez 15-20 minut w 190 stopniach. Podawać posypane cukrem pudrem.

 

Dodajcie do nich po upieczeniu ulubiony dżem lub polewę i nacieszcie się słodką chwilą!

 

Smacznego !

error: Content is protected !!