Puszyste racuszki- w takim wykonaniu na pewno jeszcze nie jadłaś

Każdy z nas uwielbia zajadać się pysznymi oraz puszystymi racuchami. Poniżej dowiesz się w jaki sposób je przygotować, aby były puszyste.

 

Na samym początku przygotuj sobie wszystkie potrzebne składniki, aby miały one temperaturę pokojową. Gdy wymieszasz ciasto, koniecznie pozostaw go na kilka minut.

Racuchy powinno smażyć się na średnim ogniu, koniecznie pod przykryciem. Poniżej poznasz całkiem nowy przepis na racuchy , do których dodaje się sprite!

 

Twoje racuchy będą wilgotne, pięknie pachnące oraz bardzo puszyste. Zapraszam na przepis poniżej!

 

LISTA POTRZEBNYCH SKŁADNIKÓW:
  • 120 g masła
  • Pół łyżki śmietany
  • Pół szklanki mąki
  • 1 łyżka Sprite
  • Pół łyżeczki proszku do pieczenia

 

PRZYGOTOWANIE:

1.W misce połącz ze sobą mąkę, sól oraz proszek do pieczenia. Następnie dodaj roztopione masło, oraz śmietanę, powoli wlej łyżkę sprite.

2.Mieszaj wszystkie składniki, aż całkowicie się ze sobą połączą i powstanie jednolite ciasto. Gotowe ciasto przełóż na blat, po czym za pomocą szklanki powycinaj okrągłe kuleczki.

Tak przygotowane placki smażymy na patelni z dodatkiem oleju, na pięknie złocisty kolor.

error: Content is protected !!