Pyszna fasola z dodatkiem warzyw-wystarczy otworzyć słoik i pyszne danie jest gotowe.

Każdy z nas lubi przygotować takie danie, które można zamknąć w słoiku , po czym w każdej chwili otworzyć i zjeść. Przygotowanie tego dania jest bardzo poste, a efekt końcowy na pewno zachwyci każdego!

Do przygotowania tego dania wszystkie produkty są bardzo łatwo dostępne, więc tym bardziej zachęcam do szybkiego przygotowania. Koniecznie przygotuj tą fasolkę dla swojej rodziny, a gwarantuje że każdy będzie zachwycony. Zapraszam na przepis poniżej!

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 2 kg białek lub czerwonej fasolki
  • 3 kg pomidorów
  • 1 kg cebuli
  • 1 kg papryki
  • 1 kg marchwi
  • 2 łyżeczki soli
  • 200 ml oleju słonecznikowego
  • Szczypta cukru

 

WYKONANIE:

1.  Najlepiej przez całą noc mocz fasolę w zimnej wodzie.

 

 

2. Przygotuj warzywa, na samym początku obierz marchew, po czym zetrzyj ją na dużych oczkach, obraną cebulę pokrój w piórka, a paprykę pokrój w cienkie paski. Blenderem zblenduj obrane ze skórki pomidory.

3. Tak przygotowane składniki włóż do garnka z namoczoną fasolą i gotuj około 1,5 godziny na małym ogniu.

4. Po tym czasie przełóż przygotowaną fasolę wraz z sosem do czystych słoików i mocno zakręć słoiki, po czym odwróć je do góry dnem. Tak przygotowane danie w słoikach jest gotowe!

Wystygnięte słoiki koniecznie włóż do lodówki. W każdej chwili gdy nadejdzie Cię ochota koniecznie otwórz słoik i ciesz się tym wspaniałym smakiem. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!