Do przygotowania tego dania wszystkie produkty są bardzo łatwo dostępne, więc tym bardziej zachęcam do szybkiego przygotowania. Koniecznie przygotuj tą fasolkę dla swojej rodziny, a gwarantuje że każdy będzie zachwycony. Zapraszam na przepis poniżej!
1. Najlepiej przez całą noc mocz fasolę w zimnej wodzie.
2. Przygotuj warzywa, na samym początku obierz marchew, po czym zetrzyj ją na dużych oczkach, obraną cebulę pokrój w piórka, a paprykę pokrój w cienkie paski. Blenderem zblenduj obrane ze skórki pomidory.
3. Tak przygotowane składniki włóż do garnka z namoczoną fasolą i gotuj około 1,5 godziny na małym ogniu.
4. Po tym czasie przełóż przygotowaną fasolę wraz z sosem do czystych słoików i mocno zakręć słoiki, po czym odwróć je do góry dnem. Tak przygotowane danie w słoikach jest gotowe!