Pyszna lemoniada z kwiatów bzu- jej smak zachwyca każdego, w szybkim czasie otrzymasz więcej energii

Czy w swoim życiu piłaś lemoniadę z kwiatów bzu?

 

Jej smak jest niesamowicie pyszny, a do tego warto ją pić , gdyż jest bardzo zdrowa. Letnie, ciepłe dni sprzyjają do przygotowania orzeźwiającej lemoniady z kwiatów bzu.

Na co wpływa czarny bez:
  • Wpływa przeciwbakteryjnie oraz przeciwwirusowo
  • Wpływa na usuwanie zaprać i pomaga w regularnym załatwianiu się
  • Wspomaga odporność
  • Polepsza trawienie oraz oczyszcza przewód pokarmowy
  • Posiada działania detoksykujące oraz antyseptyczne
  • Usuwa wzdęcia i poprawia na bóle brzucha
  • Wspomaga podczas stosowania antybiotyków
  • Lepsze pocenie się podczas choroby
  • Usuwa kaszel, stany zapalne oraz zalegający śluz
  • Usuwa kwas moczowy z organizmu
  • Zmniejsza stres
  • Usuwa wszystkie bóle stawów ( dna moczanowa, reumatyzm)
  • Zmniejsza skurcze oraz bóle (brzuszne lub migrena)
  • Wpływa na polepszenie dróg oddechowych
  • Jest moczopędny, wpływa na usuwanie bakterii z układu moczowego oraz nerek
  • Świetnie sprawdza się na alergie, przeziębienia, zapalnie oskrzeli lub grypę
  • Rozluźnia układy nerwowe
  • Sposób przygotowania lemoniady z kwiatów bzu

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • Cytryna
  • 8 kwiatów bzu
  • Pomarańcz
  • 3 l wody
  • 2 łyżki miodu

 

Dodatkowo:
  • 1 garść mięty wiciokrzewu lub innego ulubionego zioła

 

SPOSÓB WYKONANIA:

1.W piękne, letnie dni zbieraj kwiaty, które mają czarną podstawę.

2.Potrzebujesz 8 dużych kwiatów. Za pomocą noża wytnij wszystkie grube łodygi. Wszystkie kwiaty umieść w 3,5 litrowym kubku. Następnie dodaj ulubione zioła może być to np. mięta.

3.Pomarańca oraz cytrynę umyj dokładnie pod bieżącą wodą. Czyste owoce pokrój w plastry i również dodaj do kubka. Kolejnym krokiem jest dodanie miodu. Wlej wodę przefiltrowaną lub źródlaną. Użyj lekkiego przykrycia.

 

4.Tak przygotowaną lemoniadę połóż nasłonecznione miejsce i pozostaw tak na cały dzień.

Ważne: Gdy jest mocne słońce, to wystarczy tylko trzymać lemoniadę przez 6-8 godzin. Po upływie tego czasu przecedź przez sito otrzymaną lemoniadę. Następnie pij zdrową oraz pyszną lemoniadę z kwiatów bzu.

Gotową lemoniadę pozostawiaj w lodówce nie dłużej niż 24 godziny.

error: Content is protected !!