Danie to możesz spotkać w wielu wysoko cenionych restauracjach. Gdy pierwszy raz przygotowałam to danie moja rodzina była nim bardzo zachwycona. Wykonanie tego wspaniałego dania jest bardzo proste , więc na pewno każdy z łatwością je przygotuje.
Gotowe mięso koniecznie podawaj z purre ziemniaczanym lub makaronem, który uwielbiany jest przez Twoją rodzinę. Jeśli chcesz możesz podawać także z ugotowanymi ulubionymi warzywami. Spróbuj i przekonaj się jakie to mięso jest pyszne!
1. Na samym początku umyj, po czym osusz za pomocą ręcznika papierowego mięso, następnie pokrój je tak jak na kotlety. Pokrojone mięso rozbij tłuczkiem. Następnie blachę posmaruj najlepiej olejem słonecznikowym. Do tak przygotowanej blachy wkładaj rozbite kotlety. Całość przypraw szczypta soli oraz pieprzu. Umyte pomidory pokrój na cienkie plasterki. Następnie układaj je na rozbitym mięsie. Do głębokiej miseczki lub na talerz zetrzyj ser na dużych oczkach. Następnie połową sera posyp przygotowane mięso oraz pomidora.
2. Na wyłożonym serze połóż pokrojone w plasterki pieczarki, następnie posmaruj je majonezem. Dla lepszego smaku, całość posól szczyptą soli, następnie posyp resztą sera. Piecz przez 20-25 minut w 200 stopniach. Tak przygotowane danie jest gotowe do spożycia!