Przygotowanie tej zupy jest bardzo proste oraz szybki, a potrzebne składniki bardzo łatwo dostępne. Wystarczy raz spróbować, a od razu się w niej zakochasz. Koniecznie spróbuj, a gwarantuje że będziecie zachwyceni!
1. Na samym początku obierz, po czym pokrój ziemniaki w kosteczkę, następnie umyj soczewicę, całość przenieś do garnka z wodą i gotuj około 20 minut. W między czasie obraną cebulę pokrój w kosteczkę, a marchew zetrzyj za pomocą tarki na dużych oczkach.
2. Następnie rozgrzej olej na patelni i podsmaż na nim pokrojoną cebulę. Po kilku minutach dodaj startą marchew, całość przypraw przyprawami, po czym dokładnie wymieszaj. Następnie obrane oraz pokrojone w plasterki pieczarki dodaj do podsmażonych warzyw. Całość smaż około 4 minuty,
3. Po tym czasie całość przenieś do garnka gdzie gotuje się soczewica oraz ziemniaki, po czym przypraw ulubionymi przyprawami i gotuj jeszcze około 20 minut.
4. Po upływie tego czasu dodaj drobno posiekany czosnek oraz koperek. Tak przygotowana zupa jest gotowa!