Pyszne kruche mięso z czosnkiem- idealne rozpływające się w ustach danie. Moja rodzina jest nim zachwycona.

Idealny przepis na miękki oraz soczyste mięso.

 

Wystarczy jeden kęs , a od razu zakochasz się w tym wyśmienitym daniu. Możesz przygotować go na każda okazję, a szczególnie na rodzinny niedzielny obiad.

 

POTRZEBNE SKŁADNIKI:
  • 700 ml wody
  • 6 kawałków dowolnego gatunku mięsa
  • 2 łyżki mąki
  • 100 ml oleju
  • Szczypta soli
  • 2 ząbki czosnku
  • Ulubione przyprawy
PRZYGOTOWANIE:

1.  Dokładnie umyj wybrane mięso, po czym pokrój go na taje samej wielkości kawałki. Następnie przenieś je do miski z mąką, po czym dokładnie obtocz. Smaż przez kilka minuty na rozgrzanym oleju, z każdej strony . Podsmażone oraz zarumienione mięso przełóż na talerz.

2. W między czasie obierz , po czym drobno posiekaj czosnek. Podsmaż go około 1 minutę na tej samej patelni. Po tym czasie wsyp na patelnię z czosnkiem pozostałą mąkę, cały czas mieszaj i podsmażaj przez kilka minut.

 

3. Po kilku minutach dodaj wodę. Całość dokładnie wymieszaj, aby nie powstały grudki, po czym przypraw do smaku. Do naczynia żaroodpornego przełóż mięso. Następnie polej go przygotowanym sosem.

Piecz w piekarniku 30 minut w 200 stopniach, po tym czasie soczyste oraz miękkie mięso jest gotowe. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!