Pyszne mięso z dodatkiem czosnku, które rozpływa się w ustach. Idealne danie, które zawsze chwali cała rodzina

Przygotuj mięso, które jest miękkie oraz niesamowicie soczyste.

Przepis ten jest bardzo prosty w przygotowaniu, a gotowe danie zachwyca dosłownie każdego. Nie zastanawiaj się dłużej, tylko bierz się do pracy, a zobaczysz że Twojej rodzinie to danie przypadnie bardzo do gustu.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 700 ml wody
  • 6 kawałków dowolnego rodzaju mięsa
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 ml oleju
  • 2 łyżki mąki
  • Szczypta soli
  • Ulubione przyprawy

 

PRZYGOTOWANIE:

1.  Pokrój na równe kawałki umyte mięsa. Następnie przełóż je do miski, w której znajduje się mąka, po czym dokładnie w niej obtocz wszystkie kawałki. Na rozgrzanym oleju podsmażaj mięso do momentu aż się zarumieni oraz nie będzie surowe. Usmażone mięso układaj na głęboki talerz.

2. W między czasie drobno posiekaj obrany czosnek. Następnie smaż go na tym samym oleju przez 1 minutę. Po tym czasie dodaj na patelnię mąkę i smaż przez kilka minut na małym ogniu.

 

3. Do podsmażonych składników dodaj wodę, po czym bardzo dokładnie całość wymieszaj. Do smaku przypraw ulubionymi przyprawami. Usmażone wcześniej mięso włóż do naczynia żaroodpornego. Następnie przelej na nie przygotowany sos.

Piecz przez pół godziny w 200 stopniach , po tym czasie pyszne soczyste oraz miękkie mięso jest gotowe. Idealnie smakuje z purre ziemniaczanym oraz ulubionymi surówkami. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!