Przepis ten jest bardzo prosty w przygotowaniu, a gotowe danie zachwyca dosłownie każdego. Nie zastanawiaj się dłużej, tylko bierz się do pracy, a zobaczysz że Twojej rodzinie to danie przypadnie bardzo do gustu.
1. Pokrój na równe kawałki umyte mięsa. Następnie przełóż je do miski, w której znajduje się mąka, po czym dokładnie w niej obtocz wszystkie kawałki. Na rozgrzanym oleju podsmażaj mięso do momentu aż się zarumieni oraz nie będzie surowe. Usmażone mięso układaj na głęboki talerz.
2. W między czasie drobno posiekaj obrany czosnek. Następnie smaż go na tym samym oleju przez 1 minutę. Po tym czasie dodaj na patelnię mąkę i smaż przez kilka minut na małym ogniu.
3. Do podsmażonych składników dodaj wodę, po czym bardzo dokładnie całość wymieszaj. Do smaku przypraw ulubionymi przyprawami. Usmażone wcześniej mięso włóż do naczynia żaroodpornego. Następnie przelej na nie przygotowany sos.