1.Do zimnej wody wsyp żelatynę, następnie odstaw kubek na kilka minut. W między czasie obierz banany.
2.Najlepsze do tego deseru są dojrzałe banany. Do dużej miseczki przełóż twarożek.
3.Na mniejsze kawałki pokrój banany, następnie włóż je do miski z twarożkiem. Całość bardzo dokładnie wymieszaj. Do rozpuszczenia żelatyny użyj mikrofalówki.
4.Pamiętaj, że żelatyna nie może się zagotować. Gotową żelatynę przelej do miski z twarogiem oraz bananem. Bardzo dokładnie połącz ze sobą wszystkie składniki.
5.Jeżli przygotowana mieszanka jest za mało słodka możesz dodać do niej miód, słodzik lub syrop z agawy. Gotowy deser przełóż do mniejszych miseczek. Następnie przechowuj w lodówce przez 3-4 godziny.
Wyląd dekoracji zależy tylko od Ciebie. Ja zawsze używam startej gorzkiej czekolady.
Jako dekoracji możesz także użyć prażonych migdałów lub wiórków kokosowych. Smacznego!